Omgeving

veel moois ligt binnen handbereik

Omgeving

Camping & Chaletparc De Uitwijk ademt de landelijke rust van een klein dorp, ver verwijderd van de jachtige, dagelijkse drukte. In de omgeving rond onze camping geniet u van de stilte om u heen en de verre vogelgeluiden maken u bewust van de ruimte en de heerlijke weidsheid van het landschap. U hoeft niet bij uw tent of chalet vandaan om zelf ook helemaal tot rust te komen, want veel moois ligt binnen handbereik op Camping & Chaletparc De Uitwijk.

Fietsen, wandelen, zwemmen, varen, vissen, golfen, kanoën, zeilen . . . vrijwel elke vorm van buitenrecreatie kunt u vanaf Camping & Chaletparc De Uitwijk beoefenen.

Wandelen

Voor wandelaars ligt het gebied van de Dintelse Gorzen en de Slikken van de Heen als het ware om de hoek. Via het bruggetje bij de sluizen van Benedensas komt u in dit natuurgebied tussen de grote grazers terecht. Maar ook wandelend over de dijken rondom De Heen kunt u van veel moois genieten.

Vissen

Bij Jachthaven de Schapenput kunt u uw eigen bootje te water te water laten of met een daar gehuurde fluistersloep op zoek gaan naar een goede visstek. Want in de Steenbergsche Vliet zit het moois onder de oppervlakte in de vorm van voorn, karper en snoekbaars. En mocht u niets vangen, u komt er wel helemaal tot rust. Zorgt u wel voor de juiste vispas.

Fietsen

Voor fietsers biedt het fietsknooppuntennetwerk eindeloze mogelijkheden om mooie fietstochten te plannen in Brabant en Zeeland. Geniet van het ‘nieuwe’ polderlandschap en de ‘oude’ zandgronden. Het kan allemaal vanaf Camping & Chaletparc De Uitwijk.

Watersport

Recreatiegebied de Grevelingen is ideaal voor watersporters. Het open water van het Grevelingenmeer trekt volop windsurfers en kitesurfers, maar ook zeilers vinden er de nodige ruimte om van hun sport te genieten. Bij de strandjes kunt u overal veilig zwemmen, dus is dit een prima uitje voor het hele gezin.

Golfen

Golfen is als recreatiesport niet meer weg te denken en maakt steeds vaker deel uit van het vakantieprogramma. Lekker dichtbij op 3 km afstand ligt de 9-holesbaan van Akkermans leisure & golf/Golfvereniging De Heensche. Voor wie wat verder weg wil, liggen er een tiental banen in Nederland en twee banen in België op minder dan een uurtje rijden van De Heen.

Zwemmen

Camping & Chaletparc De Uitwijk beschikt over een verwarmd zwembad met peuterbad, dat is lekker gemakkelijk en dichtbij. Wilt u er toch voor op uit, dan vindt u in de omgeving op een half uurtje rijden openluchtzwembaden en overdekte zwembaden.

Cultuur

Wilt u een dagje activiteiten afwisselen met cultuur of vermaak, dan zijn historische plaatsen als Willemstad, Bergen op Zoom en Antwerpen, heel dichtbij. Het Mauritshuis, het Markiezenhof en Het Steen zijn alle de moeite van een bezoekje waard. Het centrum van Zierikzee is een beschermd stadsgezicht en het is er altijd gezellig, ook buiten het seizoen.

Deltawerken

In Zeeland vindt u ook de Deltawerken, een unieke verzameling waterbouwkundige werken waar Nederland met recht trots op mag zijn. De tentoonstelling in Deltapark Neeltje Jans brengt de geschiedenis van de Deltawerken tot leven, vanaf de watersnood, die in 1953 de aanleiding was, tot en met de bouw van de Deltawerken. Wie verder geïnteresseerd is kan ook nog het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk bezoeken.

Shoppen

Een dagje lekker shoppen in Antwerpen of Rotterdam ligt niet verder dan drie kwartiertjes rijden van De Heen. Het aanbod aan winkels is in beide steden groot en heel divers. En in Antwerpen is de halfjaarlijkse uitverkoop een niet te missen kans om eens goedkoop uit te zijn. Bij het Quartier Latin bevinden zich tal van aparte zaakjes die u nergens anders tegenkomt.