Citytrip Antwerpen

Bourgondisch temperament

Citytrip Antwerpen

Bent u met uw camper op doorreis of hebt u plannen voor een Citytrip naar Antwerpen dan is Camping en Chaletparc De Uitwijk daarvoor ideale startpunt. Door onze centrale ligging zijn de belangrijkste steden in de Rijn-Maas-Schelde-delta heel dichtbij. In drie kwartier bent u vanuit De Heen in het centrum van Antwerpen. Deze historische stad aan de Schelde met zijn Bourgondische temperament bruist het hele jaar door van het leven. Cultuur, shoppen, vermaak en lekker eten zijn bij elkaar redenen genoeg om een gezellige Citytrip naar Antwerpen te maken.

Cultuur

Antwerpen ademt cultuur van vele eeuwen en in vele stijlen, in de architectuur om u heen en in een groot aantal musea. De majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Antwerpse stadhuis en de gildehuizen aan de Grote Markt zijn opvallende elementen in het straatbeeld. Wie van art deco en jugendstil houdt, zal genieten van een wandeling over de Cogels-Osylei en de straten eromheen. Andere gebouwen, zoals het Museum Plantin-Moretus, een zestiende-eeuwse drukkerij, en de barokke Sint-Carolus Borromeuskerk zullen u ook met hun interieur verrassen.

Tijdens uw Citytrip kunt u een groot aantal musea met heel diverse collecties bezoeken. In het Rubenshuis kunt u zien hoe de beroemde barokschilder en diplomaat Pieter Paul Rubens werkte en leefde. Andere bekende musea zijn het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Museum aan de Stroom, het ModeMuseum, het Etnografisch Museum en het Middelheimmuseum.

Wilt u meerdere musea bezoeken, maak dan gebruik van de voordelige Antwerp City Card.

Shoppen

Een dagje lekker shoppen in Antwerpen begint meestal om 10.00 uur en de meeste winkels sluiten om 18.00 uur. In het historisch centrum, met als bekendste winkelstraten de Meir en de Keyserlei, vindt u de bekende winkelketens. Daarbuiten zijn er nog een aantal winkelzones met een gevarieerd winkelaanbod. In het winkelgebied ‘De Wilde Zee’ bijvoorbeeld zitten een groot aantal chocolatiers vlak bij elkaar. De Modewijk, dat spreekt voor zich, biedt alles op het gebied van mode. Exclusiever is de Schuttershofstraat, die bekend is als luxe winkelstraat, vergelijkbaar met de P.C.Hooftstraat in Amsterdam.

Antwerpen kent ook een aantal overdekte winkelcentra. Het mooiste is de Stadsfeestzaal aan de Meir, een neoclassicistisch gebouw uit 1908. De Grand Bazar aan de Eiermarkt en de Schoenmarkt was ooit een warenhuis. Aan de Keyserlei vindt u het Century Shopping Center. Verrassend is het grote aantal modewinkeltjes en boetiekjes met een eigen signatuur in De Nieuwe Gaanderij (Huidevetterstraat/Korte Gasthuisstraat). Wilt u echt in het groot shoppen, bezoek dan het ver buiten het centrum gelegen Wijnegem Shopping Center.

De Van Wesenbekestraat en de Van Arteveldsestraat vormen samen wat genoemd wordt Chinatown. Om het gebied een authentiek aanzicht te geven is aan de ingang bij de Van Wesebekenstraat een in China gemaakte toegangspoort geplaatst.

Lekker eten en drinken

Eigenlijk is er geen plek in Antwerpen waar u niet kunt genieten van lekker eten en drinken. Natuurlijk vindt u op de Groenplaats, de Grote Markt en de andere toeristische hotspots volop cafés en restaurants. Andere plekken met een goede reputatie op het gebied van eten en drinken zijn het Eilandje en de wijk Zuid-Museum (Het Zuid, in de volksmond). Ook geliefd als uitgaansgebied, dankzij de vele cafés en restaurants, is de buurt rond de Ossenmarkt en de Stadswaag.

Vermaak

Een Citytrip naar Antwerpen wordt voor de kids extra aantrekkelijk met een bezoek aan de dierentuin. De Zoo ligt pal naast het Centraal Station en is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Gezellig met de kinderen naar de film is een andere vorm van vermaak die het altijd doet. Daarvoor kunt u terecht in het bioscoopcomplex UGC. Een havenrondvaart van de firma Flandria biedt de kids naast vermaak ook educatie en u heeft vanaf de rivier een prachtig gezicht op de stad.

Start uw Citytrip naar Antwerpen op Camping en Chaletparc De Uitwijk in De Heen en binnen drie kwartier staat u op de Grote Markt.