Citytrip Rotterdam

metropool die je steeds verrast

Citytrip Rotterdam

Rotterdam is een bruisende metropool die voortdurend in beweging is en die je steeds verrast met nieuwe winkels, bedrijfjes en andere initiatieven. Ondernemen zit ze er in het bloed en dat is in de hele stad te merken. U kunt er met gemak een hele dag vermaakt worden, dus is het een prima bestemming voor een afwisselend dagje uit. Camping en Chaletparc De Uitwijk ligt op een comfortabele afstand van de Maasstad en is dus een ideaal vertrekpunt voor een Citytrip naar Rotterdam.

Musea

Rotterdam is een moderne stad met een open oog voor cultuur en historie, getuige de vele musea in de stad. In het Museumpark en omgeving vindt u o.a. het Museum Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal, het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, het Nederlands Architectuurinstituut, het Maritiem Museum Rotterdam en het Havenmuseum (voorheen Maritiem Buitenmuseum). Het Havenmuseum is zeker geschikt voor een actief dagje uit met kinderen.

Heeft u het binnen wel gezien, neem een verfrissing in een van de vele cafés of terrassen rond het Stadhuisplein, de Oude Haven, de Witte de Withstraat of het Schouwburgplein.

Architectuur

Architectuur is tijdens uw Citytrip naar Rotterdam prominent aanwezig. Recente aanwinsten zijn de Markthal en het nieuwe centraal station. Ook de hoogste wolkenkrabbers van Nederland, de woontoren New Orleans van 160 meter en het kantoorgebouw Maastoren van 164 meter mogen gezien worden.

De Markthal is niet alleen architectonisch interessant, maar deze overdekte foodmarkt is ook een plek waar u moet zijn als u van gezelligheid en eten houdt.

Houdt u meer van een historische omgeving, dan vindt u die zeker in Delfshaven, waar de oude voorhaven, de Aelbrechtskolk, Windkorenmolen de Distilleerketel en het authentieke Zakkendragershuisje hun geschiedenis vertellen.

Shoppen

Een Citytrip naar Rotterdam kan eigenlijk niet zonder lekker shoppen. Dat kan over het algemeen tussen 09.30 uur en 18.00 uur. Beursplein, Beurstraverse (Koopgoot) en Lijnbaan zijn vanouds bekende winkelstraten met vestigingen van de meest bekende winkelketens. Zoekt u het in de trendy hoek, kijk dan eens rond in de winkeltjes aan de Oude en Nieuwe Binnenweg, Binnenwegplein, Kruiskade en de West-Kruiskade en Witte de Withstraat. Mag het iets chiquer zijn, loop dan eens de Van Oldebarneveltstraat in.

Zit het weer u een keer niet mee? Winkelcentrum Zuidplein is het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Het dateert uit 1972 en u vindt er winkels in de branches mode, beauty, kids en vrije tijd.

Alexandrium Shopping Center is niet zo oud, maar ook daar vindt u veel verschillende branches, zoals elektronica, wonen & lifestyle, mode, sport, vers eten & specialiteiten en horeca.

Rondvaart

Tijdens een rondvaart van ruim een uur kunt u één van de grootste zeehavens ter wereld eens op een andere manier bekijken. Zie hoe de Rotterdamse haven werkt en laat u imponeren door de skyline van de Kop van Zuid, de Wilhelminapier, de Erasmusbrug en de Euromast.

Centraal

Voor uw Citytrip naar Rotterdam ligt Camping en Chaletparc De Uitwijk lekker centraal in Zuidwest-Nederland. Via de nabijgelegen snelweg A4 bent u in drie kwartier in Rotterdam.