Zeeland dichtbij

recreatie en historie naast elkaar

Zeeland dichtbij

Camping en Chaletparc De Uitwijk is een uitstekend vertrekpunt om een dagje recreatie te combineren met cultuur en historie. Zeeland heeft op deze terreinen veel te bieden en ligt eigenlijk verrassend dichtbij. Strijk op onze camping neer om even rust te nemen voor een volgende etappe in uw vakantietour, want vanuit De Heen ligt een groot deel van Zeeland voor u open.

Deltawerken

Zeeland is wereldberoemd om de Deltawerken, een staaltje waterbouwkunde dat zijn weerga niet heeft in de wereld. Al voor de watersnood van 1 februari 1953 was het Deltaplan bedacht om eens voor altijd af te rekenen met de gevaren van de stijgende zeespiegel. Een uitgekiend stelsel van dammen en sluizen moest het land beschermen tegen overstromingen en een beter (zoet)waterbeheer mogelijk maken in de hele delta. Bijkomend voordeel was dat de Zeeuwse eilanden veel beter bereikbaar werden voor auto’s.

In 1950 was een begin gemaakt met de afsluiting van de Braakman in Zeeuws-Vlaanderen, welk project in de zomer van 1952 werd afgerond. Na de watersnood werd begonnen om de grotere zeegaten te dichten. Zo kwam het Veerse Meer tot stand na de sluiting van het Veerse Gat en de Zandkreek. Het Grevelingenmeer ontstond na sluiting van het Brouwershavense gat en de Grevelingen. Ook de Philipsdam, waar u overheen rijdt als u vanuit De Heen naar Zierikzee gaat, maakt deel uit van de Deltawerken. De Deltawerken bestaan dus niet alleen uit de stormvloedkering in de Oosterschelde. Wie meer wil weten over de watersnood kan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk bezoeken.

 

Neeltje Jans

De Deltawerken zijn uniek en worden door velen beschouwd als een van de zeven moderne wereldwonderen. Wie alles wil weten over de totstandkoming van deze waterbouwkundige wereldprestatie moet zeker een bezoek brengen aan Deltapark Neeltje Jans. Dit voormalige werkeiland is een onderdeel van de Stormvloedkering en van Nationaal Park Oosterschelde. De tentoonstelling in Deltapark Neeltje Jans presenteert de geschiedenis van de Deltawerken en de wederopbouw van Zeeland na de watersnoodramp. Daarnaast zijn er ook diverse attracties zoals het Waterpark, het Aquarium en Walviswereld, dus Deltapark Neeltje Jans is altijd goed voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Shoppen

Ook voor een dagje shoppen in Zeeland ligt Camping en Chaletparc De Uitwijk lekker centraal. Goes is groter dan u denkt en u vindt er genoeg winkels die u in andere winkelstraten niet tegenkomt. Er is volop gelegenheid om tussendoor wat te eten of te drinken op een van de gezellige terrassen.

Het centrum van Zierikzee is de moeite van een bezoekje waard. De glorieuze historie van Zierikzee ziet u op veel plaatsen in de stad terug. Logisch dat het tot beschermd stadsgezicht verklaard is. Het is hier altijd gezellig knus, zelfs op drukke dagen in het zomerseizoen.

Camping en Chaletparc De Uitwijk ligt op prettige afstand van de snelweg A4, waardoor u op uw dagtrips meteen een flinke duw in de rug krijgt op weg naar uw bestemming.